Hop! Daar gaan we! 
Op mijn twaalfde kletste ik op school de eindmusical al aan elkaar. Jaren later ben ik op jonge leeftijd gevraagd om jongerenprogramma’s te gaan presenteren. Het ging goed. De beste media menschen bleven mij vragen en ik presenteerde uiteindelijk vijf verschillende programma’s, voor de regionale omroep. Daarna ben ik voor online video’s, door blijven kletsen. Niet meer voor een omroep. Wel voor organisaties waar mijn hart erg hard om roept. Van De Dierenbescherming tot ConcertoMedia en De Goede Doelen Loterijen.

Mijn Twentse accent werd steeds minder. Als ik nu moe of boos ben, wil ik er nog wel eens woorden als ‘pröttel’, ‘onmeunig’ en zinnen als “Kiek’n wat ‘t wot!” of “Doar mekeert ‘t nich an!” uit floepen. Omdat ik nu al jaren niet meer in Enschede woon,  iets meer verplaatst ben naar Deventer en regelmatig in Amsterdam werk, komt het niet veel meer voor. Soms is dat goed en op andere momenten vind ik het jammer. Ik hou van Amsterdam…de hele wereld komt er samen…en ik ben ook nog steeds verliefd op Twente/Salland. Dat mag. De natuur, de ooooo’s, Wilmink, Baartman, Manuel en Finkers, de IJssel, de historische binnenstad van Deventer. Ja.

Genoeg gezwijmel. Ik sprak ook voice-overs in en heb wat verhalen voorgelezen. Hier komt dan weer acteerwerk bij kijken. Dit kan ik best. Soms speel ik ook dat ik een model ben en dat levert leuke opdrachten op. Mijn voice-over stem is te horen in de video op de voorpagina. Op deze pagina plaats ik een video met geklets en enkele foto’s van momenten die ik jullie niet wil onthouden en zelf wil onthouden. Toch meer zien? Mail: info@hedymutter.nl

Tijdens het vertellen, zat ik trouwens niet stil. Neen. Ik ben afgestudeerd aan de Academie Kunst & Techniek. Richting Media, Informatie en Communicatie. Hier scoorde ik hoog voor modules als schrijf en presentatietechniek, formatontwikkeling, cultuur, ethiek en politiek. Voordat ik dit afrondde, behaalde ik mijn Propedeuse in Psychologie. Compassie voor de medemensch is een nuttige vaardigheid bij het vertellen van verhalen. Al moet ik bekennen dat ik veel gedragingen van anderen en van mijzelf nooit helemaal zal begrijpen. Dat houdt het avontuurlijk, kuch…nu stop ik. Punt. “Good goan!” Peace. Amen. Namasté. Einde bericht.


Klik op onderstaande video voor wat geklets: